Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti vjeruju

Njemačka farma koja je uzgajala egipatsko sjeme povezana s E.Coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeme biljke piskavice uvezeno iz Egipta i povezano sa smrtonosnoom bakterijom E.coli u Njemačkoj uzgajano je na farmi iz koje je, kako vjeruju vlasti, krenula epidemija, objavile su njemačke zdravstvene vlasti.

'Na farmu je stiglo sjeme piskavice iz Egipta', rekao je Gert Hahne, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Donje Saske u kojoj se nalazi farma.No, još je puno nepoznanica i znanstvenici naporno rade kako bi ustanovili na koji način i otkuda je bakterija ušla u hranidbeni lanac u Europi usmrtivši dosad 49 osoba.

Ali Suleiman iz egipatskog ministarstva poljoprivrede odbacio je zaključke iz Europe da je smrtonosno sjeme stiglo iz njegove zemlje. 'Prisutnost bakterije u Egiptu dosad nije dokazana i zabilježena', rekao je Suleiman, prenosi agencija MENA. Europske zdravstvene vlasti, međutim, ističu da je još 'puno nepoznanica' oko toga je li sjeme iz Egipta 'doista uzrok svih zaraza' jer zasad nema pozitivnih bakterioloških rezultata. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriva im bakterija Povrće sve jeftinije - rajčica tri, a salata jednu kunu Slika nije dostupna Traže odštetu Hrvatski seljaci zbog E. Coli izgubili deset milijuna eura

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene