Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje zabrane

Njemačka dopušta naprave za upozorenje od radara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka bi mogla ukinuti zabranu naprava koje vozače upozoravaju na radare za mjerenje brzine, ukoliko se utvrdi da bi to donijelo veću sigurnost u prometu.

Ministarstvu prometa je prioritet sigurnost na cestama, a procjena ministarstva o sigurnosti prvi je korak prema mogućem ukidanju zabrane, prenijela je jedna televizijska mreža riječi glasnogovornika.

Stručnjaci za promet iz vladajuće koalicije signalizirali su spremnost za ukidanje zabrane. To znači kako bi u budućnosti u Njemačkoj mogli biti dopušteni navigacijski sustavi i aplikacije na mobilnim telefonima koji upozoravaju da se vozilo približava policijskom radaru.

>> Policiji podaci s GPS uređaja vozača pomažu u postavljanju radara?

'Želimo povući crtu između sigurnosti u prometu i pljačke', izjavio je stručnjak za promet kluba zastupnika CDU-a u Bundestagu Thomas Jarzombek. Prema njegovim riječima, ima smisla upozoriti ljude da je postavljen radar na mjestima na kojima postoji velika opasnost od nesreće i time ih zapravo upozoriti na opasnost. 'Stroga zabrana naprava za prepoznavanje radara u navigacijskim uređajima nije više u skladu s vremenom', rekao je političar FDP-a Oliver Luksic.

Inicijativu je pozdravio i njemački auto klub ADAC. 'Ta planirana legalizacija naprava za prepoznavanje radara na mjestima na kojima postoji opasnost od nesreće predstavlja prilagodbu prava stvarnosti', izjavio je predstavnik ADAC-a Markus Schaepe, koji je uz to zatražio i da se vozači uz pomoć odgovarajućih prometnih znakova upozore na radar. Stranka zelenih protivi se ukidanju zabrane, kao i sindikat policije.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene