Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papir odlazi u povijest

Nizozemski parlamentarci dobili iPadove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski parlamentarci, tehnološki gledano, itekako su ušli u 21. stoljeće. Korištenje papira za njih je povijest, svi su dobili iPad-ove.

Papiri koji se koriste od 17 stoljeća stvar su prošlosti za nizozemski parlament, piše AP. To je prvi parlament u Europi koji će zakone donositi i pisati u modernoj tehnologiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

Na svoje zelene stolove parlamentarci su danas po prvi put spustili iPad-ove te sa istih stolova raščistili gomile papira. 'iPad ima toliko mjesta da u njega stanu svi papiri iz moje aktovke', rekao je jedan od članova parlamenta,  de Vries-Leggedor.

Kupovanje iPad-ova za svih 75 članova parlameta državni proračun stajalo je 148 000 eura, no to znači i uštedu od 142 000 eura samo u prvoj godini, za papir, printanje i troškove dostave.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene