Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizozemska će blokirati Srbiji ulazak u EU dok ne izruči Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska će blokirati pristup Srbije Europskoj uniji sve dok Beograd UN-ovom sudu za ratne zločine u Den Haagu (ICTY) ne preda Ratka Mladić protiv kojeg je podignuta optužnica za ratne zločine.

Nizozemski ministar vanjskih poslova Maxime Verhagen u utorak je izjavio da se Srbiji, u zamjenu za nezavisnost Kosova, ne smije omogućiti brzi pristup u članstvo EU-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

Poručio je da neće potpisati sporazum o bržem pristupu Srbije Europskoj uniji sve dok se ne izruči bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba optužen, između ostalog, i za genocid.

"Ako bismo razvodnili uvjete za pristup, Europska unija bi izgubila vjerodostojnost. Ratko Mladić morat će biti uhićen i izručen Tribunalu", kazao je Verhagen stranim novinarima.

Čelnici EU-a prošli su tjedan ponudili Srbiji ubrzan pristup Uniji nakon što ispuni uvjete za potpisivanje prvog sporazuma o međusobnim odnosima.

Verhagen to smatra opasnim potezom jer će još više narasti
skepticizam Nizozemaca prema EU. Nizozemski su glasači svoj skepticizam već izrazili 2005. kada su odbacili prijedlog europskog ustava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene