Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voditelj na američkoj televiziji Fox News Brian Kilmeade uzburkao je američku javnost izjavom kako su 'svi teroristi muslimani'.


U svojoj emisiji Fox & Friends Kilmeade je kazao kako napade 11. rujna nije izvela jedna osoba već jedna religija te je na kraju zaključio kako 'svi muslimani nisu teroristi, ali da su svi teroristi muslimani'.

Vezani članci Slika nije dostupna Teroristi u Britaniji dobili 108 godina zatvora Slika nije dostupna Muslimanski vođe protiv pokopa napadača na Mumbai

Suvoditelj Steve Doocy složio se s njegovom izjavom klimanjem glave. Vodstvo televizije ubrzo se izjasnilo naglašavajući kako se Kilmeade samo referirao na emisiju The View koja je dan prije govorila o terorističkim napadima 11. rujna. 'Očito je da svi teroristi nisu muslimani i Kilmeade će razjasniti svoju izjavu u ponedjeljak', stoji u priopćenju.

>> VIDEO: Snimka eksplozije koja je mogla uništiti središte New Yorka

Naime, tijekom snimanja The Viewa voditelj Bill O'Reilly je kazao kako su ih 'muslimani poubijali 11. rujna'  zbog čega je komičarka i politička aktivistkinja Whoopi Goldberg ustala i napustila studio. U emisiji se govorilo o gradnji džamije u blizini srušenih blizanaca. Na njegovu konstataciju prva je reagirala voditeljica Joy Behar koja je odmah ustala i kazala da ju je izjava razbjesnila . Za njom je ubrzo studio napustila i Goldberg.