Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greškom otvorili vatru

Nisu ga prepoznali: Predsjednika upucala vlastita garda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mauritanije Mohamed Ould Abdel Aziz lakše je ranjen kada je na njega vojna ophodnja greškom otvorila vatru, izjavio je mauritanski ministar komunikacija Hamdi Ould Mahjoub.

"Na povratku u Nouakchott na predsjednički konvoj vatru je otvorila mauritanska ophodnja... jer nisu prepoznali da je to njegov konvoj. Predsjednik je u tom incidentu pogođen, ali je lakše ranjen i njegov život nije ugrožen", rekao je on na nacionalnoj televiziji. Nisu objavljene nikakve dodatne pojedinosti i nije jasno zašto je uopće ophodnja pucala.

Snage sigurnosti blokirale su ceste koje vode prema vojnoj bolnici, ali nema povećane nazočnosti vojnih snaga oko predsjedničke palače i zgrada vlade. Nakon incidenta proširile su se informacije da su na predsjednika pucali islamisti.

Abdel Aziz je izabran 2009. godine a zapadne zemlje ga smatraju ključnim saveznikom u borbi protiv Al Kaide u regiji. Mauritanska vojska je izvela brojne operacije protiv uporišta islamista u susjednom Maliju gdje skupine bliske Al Kaidi drže pod kontrolom pustinjski dio zemlje..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Mauritaniji ubijeno četvero Francuza Slika nije dostupna Mauritanija: 45 imigranata umrlo zbog hladnoće, gladi i žeđi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene