Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika Britanija, kao i veći dio Europe, zameteno je snijegom.


Stotine škola zatvorene su diljem zemlje, a promet je otežan. U Škotskoj je na cestama zatočeno 700-tinjak vozila. Dodatni problem stvaraju polarne temperature koje bi se do kraja tjedna mogle spustiti i 20 stupnjeva ispod ništice. Mjestimice osjećaj hladnoće pojačava snažan vjetar.

Vezani članci Zabava u pubu, ilustracija Podnio ostavku nakon što se s drugim političarima ilegalno zabavljao u pubu: ''Bilo je nekoliko čaša vina i pivo u srijedu'' Lančani sudar u Japanu - 5 Snježno nevrijeme izazvalo prometni kolaps u Japanu. U lančanom sudaru sudjelovalo čak 130 automobila

>> Nezapamćene hladnoće u Velikoj Britaniji i Irskoj

'Ljudi su ostali zameteni u snijegu zbog praznih akumulatora i nepripremljenosti za vremenske uvjete. Neprestano ponavljamo da se moraju informirati, slušati vijesti i pripremiti svoja vozila za zimske uvjete', kazao je Darron Burnes iz Pomoći na cestama.

U Njemačkoj, točnije u Munchenu i Frankfurtu, zbog arktičkih temperatura otkazano je više od 125 letova, a u Austriji su zbog velikog snijega bile blokirane regionalne ceste prema Alpama. Sniježni proizor dolaze iz Poljske gdje je nevrijeme krenulo još jučer i nastavilo se danas. Automobili u Varšavi jedva su se probijali gradskim ulicama, kao i rijetki pješaci. Nevrijeme je prekinulo u nekim područjima države i opskrbu električnom energijom.