Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi američki veleposlanik na Kosovu

'Nisam pozvao na autonomiju sjevernog Kosova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik na Kosovu demantirao je svoju izjavu o mogućoj autonomiji Srbije na sjeveru Kosova.

Američki veleposlanik na Kosovu Christopher Dell nije i nikada neće uporabiti izraz 'autonomija' za sjever Kosova, jer Sjedinjene Američke Države to ne podupiru, navodi se u njegovoj pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima. Dell napominje da je u izjavi od 22. srpnja odao priznanje kosovskom premijeru Hashimu Thaciu na njegovoj blagonaklonosti i kreativnu razmišljanju o stanju na sjeveru Kosova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

>> 'Kosovo spremno Srbima ponuditi autonomiju'

'Nisam pozivao na davanje autonomije sjevernom Kosovu, niti je premijer to ikad učinio, bilo javno ili osobno. Ja sam, zapravo, doveo u pitanje točnost takve karakterizacije premijerova stajališta od srpskog izvjestitelja koji mi je postavio to pitanje i iznenađen sam da su kosovski mediji nasjeli na taj dobro poznat novinarski trik. 'Glas Amerike' je ubacio riječ 'autonomija' u naslov, ali ja nisam upotrijebio taj izraz i neću ga upotrijebiti jer mi to ne podupiremo', stoji u priopćenju u kojem se tvrdi da je Dellova izjava krivo protumačena.

Radio 'Glas Amerike' javio je kako je Dell izjavio da je od kosovskog premijera Hashima Thacija čuo da su vlasti u Prištini spremne za neku vrstu autonomije sjevernog Kosova, naseljena pretežito Srbima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene