Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret utroje

Nikolić s Jahjagom: Koristan susret, ali nismo zapravo imali tema za razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu su se prvi put susreli srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga. Ona kaže da je na sastanak došla kao predstavnica nezavisne države, a Nikolić tvrdi da ako je tome tako, onda teško da može biti dijaloga.

Uz posredovanje visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, večeras je u Bruxellesu održan prvi susret predsjednika Srbije Tomislava Nikolića s predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna Zbog susreta s kosovskom predsjednicom VIDEO Šešeljevci protiv Nikolića: Izdao si Voju, sad izdaješ i zemlju svoju!

'Nažalost, gospođa Jahjaga je uz udžbeničku priču o ljudskim pravima, inzistirala na tome da dvije nezavisne države trebaju surađivati. Ja sam rekao da ako nastavi inzistirati da je Kosovo nezavisna država, dijalog ne može ići u pravcu postizanja zajedničkog rješenja', rekao je za B92 nakon susreta srbijanski predsjednik Nikolić.

>> VIDEO Šešeljevci protiv Nikolića: Izdao si Voju, sad izdaješ i zemlju svoju!

'Prema ustavu Srbije vanjska i unutarnja politika u rukama su vlade Srbije, moje je da kontroliram obavlja li se to u okviru Rezolucije, moje nije da dogovaram', rekao je još Nikolić, napominjući da je sastanak bio koristan, ali je problem što, kaže, s Jahjagom nije imao zajedničkih tema oko kojih se može razgovarati i tražiti rješenja. Rekao je i da je priznanje Kosova kao nezavisne države zadnja stvar koju bi u životu bio spreman napraviti.

Zasad nije poznato što je nakon sastanka, koji je iza zatvorenih vrata potrajao oko 50 minuta, rekla predsjednica Jahjaga. No, uoči susreta, ona je kratko novinarima dobacila da se sa srbijanskim predsjednikom sastaje kao predstavnica suverene i nezavisne države. 'Ovdje smo ravnopravni. Ovo je otvaranje novog poglavlja na našem putu euroatlantskih integracija', napomenula je Jahjaga.

Prije susreta dvoje predsjednika, i Nikolić i Jahjaga odvojeno su se sastali s Catherine Ashton. Nikolić je rekao da mu visoka predstavnica nije iznijela nijedan razlog za sumnjuu da u travnju Srbija neće dobiti pozitivno izvješće i mogući datum početka pregovora o ulasku u EU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene