Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pored lidera SNS-a Tomislava Nikolića u večeri slavlja bio je i liječnik Zlatibor Lončar koji je tijekom suđenja za ubojstvo Zorana Đinđića opisan kao doktor smrti.


Lončar je bio označen kao suradnik vođa zemunaca, Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka legije, piše Blic. Dodaje kako je 'doktora smrti' uhitio UBPOK, ali optužbe o ubojstvu nisu mogle biti dokazane jer nije bilo moguće napraviti toksikološku analizu ubijenog.

Vezani članci Slika nije dostupna U Srbiji Dan vojske, a Nikolić opet o zveckanju oružjem Slika nije dostupna Izbori u Srbiji odlučeni u prvom krugu: ''Dobio sam 12 posto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno"

Lončar se za govornicom uz Nikolića pojavio zajedno s još desetak prijatelja i članova SNS-a čije su biografije prepune spornih stavki. O doktoru Lončaru na suđenju za ubojstvo premijera Zorana Đinđića govorio je zaštićeni svjedok Dejan Milenković Bagzi i iscrpno objasnio njegov angažman za zemunski klan.

>> New York Times: Pobijedio nacionalist i bivši upravitelj groblja

Svjedok Milenković tvrdio je za Lončara da je ubrizgavanjem injekcije ubio Veska Božovića koji je bio na liječenju u Urgentnom centru 2002. godine. Osim Lončara, kao Legijin doktor navodi se i Miroslav Risović kome se od 2003. godine gubi svaki trag, dok Lončar i dalje radi u Hitnom centru.

'Oni su doktori smrti koji su zbrinjavali prijatelje zemunaca, ali i pomagali da protivnici odu na drugi svijet', rekao je svjedok.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.