Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret Milanovića i Dačića

Nikolić nezadovoljan: Prvo su se trebali susresti predsjednici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susret hrvatskog i srbijanskog premijera komentirao je i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić koji je dao do znanja kako je Milanovićev dolazak u Beograd u ovom trenu bio nepotreban.

'Ja mislim da je prvo trebao biti susret dva predsjednika zato što to označava da je krenulo uspostavljanje dobrih odnosa. Ne znam zašto gospodin Josipović izbjegava taj susret, što se mene tiče Srbija se treba razvijati i razgovarati sa svakom državom u svijetu. Ali postoji put, ne može Hrvatska tražiti drugi način da se predstavi u Srbiji, ja predstavljam Srbiju u zemlji i inozemstvu i ja predstavljam jedinstvo svih njenih građana', smatra Nikolić.

Pročitajte i ovo Obilježavanje godišnjice masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar - 9 Beograd u suzama "Preteško je bez tebe, javi se ponekad u snu": Potresne riječi oca ubijene djevojčice na godišnjicu masakra Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

'Mislim da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU bez ikakvog protivljenja Srbije koje ne bi imalo snagu. Srbija ne može utjecati na tu odluku, ali svakako postoje pitanja koje Hrvatska nije riješila i koja uz srpsko protivljenje mogu prestavljati ozbiljan problem za članstvo u EU', dodaje Nikolić.

>> Milanović: Bit ćemo kolege i susjedi i želimo pružiti svu pomoć

No, dva premijera nisu se dala smesti te su dali do znanja kako će sva otvorena pitanja rješavati dvije vlade. 'Posao vlada je da vode vanjsku i unutarnju politiku i nije ovo tajna posjeta jer je predsjednik sve znao. Ja ne vjerujem da predsjednik ima što zamjeriti. Svatko radi po ovlastima', rekao je Ivica Dačić.

'Ovo je moj posao i sve, ali baš sve, 100 % tih problema je u nadležnosti Vlada i Sabor i Narodne skupštine', dodao je Zoran Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene