Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvještavao s prosvjeda

Nikaragva: Novinar ubijen tijekom javljanja uživo

Ubijen novinar u Nikaragvi (Foto: AFP)
Ubijen novinar u Nikaragvi (Foto: AFP) Foto: Afp
Nikaragvanski novinar ubijen je tijekom javljanja uživo s nasilnih protuvladinih prosvjeda, prenose u subotu navečer tamošnji mediji.

Muškarac, identificiran u medijima kao Angel Gahona, javljao se uživo iz priobalnog grada Bluefieldsa na jugu zemlje kad se čuo pucanj i on je pao na zemlju krvareći iz glave, pokazuju snimke.

Pročitajte i ovo Rolando Alvarez PROBLEMI U NIKARAGVI Zategnute veze Crkve i vlade: Prosvjednici tražili ostavku predsjednika, skrivali se u crkvama, biskup optužen za urotu Ilustracija Opasna zemlja Pronađeno tijelo nestalog novinara: Ubijen tupim predmetom u glavu, poznato o čemu je zadnje pisao

Gahona je opisivao uništeni bankomat dok ga je snimao mobitelom, a kamerman je snimao iza njega. Prema lokalnom listu El Nuevo Diario on je prenosio uživo događaje na Facebooku.

Pucanj je prekinuo njegovo javljanje i Gahona je pao niz stepenice ispred zgrade. Dok je ležao ljudi su izvikivali njegovo ime i pojurili u pomoć, pokazuje snimka.

Prema nikaragvanskim medijima Gahona, lokalni novinar, preminuo je od ozljede.

Nije jasno tko je pucao u njega. Nikaragvanski list La Prensa navodi da su na tom mjestu naoružani bili jedino policija i skupine koje se bore protiv prosvjednika koji su ustali protiv planova vlasti da smanje mirovine i radna prava.

Do subote je u prosvjedima koji traju tjedan dana poginulo najmanje šest osoba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene