Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobni uspon na Himalaju

Dvojica alpinista odnijela lavina, jedan pao na drugom vrhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica alpinista, Nijemac i Talijan, koji su se pokušali uspeti na 14. najviši vrh na svijetu na Himalaji, poginuli su u lavini, a jedan Japanac smrtno je stradao prilikom pada na drugom vrhu, izjavili su u subotu nepalski dužnosnici.

Lavina se obrušila u srijedu dok se ekipa alpinista nalazila samo 100 metara od vrha Shisha Pangma u Kini, koji je visok 8.027 metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u francuskoj U poznatom skijalištu poginulo najmanje četvero skijaša, progutala ih lavina Spuštanje tijela poginulih planinara (Foto: AFP) Akcija u Indiji Počelo spuštanje tijela planinara poginulih na Himalaji, jedan nije pronađen

'Dvojicu alpinista, Nijemca i Talijana, odnijela je lavina na Shisha Pangmi', izjavio je predsjednik Nepalskog planinarskog društva.

VIDEO Zbog erupcije vulkana na planini zatočeno 250 planinara

Sponzor nesretnih Europljana, Dynafit, potvrdio je da su smrtno stradali navodeći u priopćenju da su 'članovi tima Sebastian Haag i Andrea Zambaldi poginuli u nesreći'. Još jedan njemački alpinist, Martin Maier, je ozlijeđen.

Japanski alpinist Yoshima Sasaki poginuo je u petak prilikom pada dok se penjao na Manaslu, osmi svjetski vrh, na sjeverozapadu Nepala, priopćilo je japansko ministarstvo turizma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene