Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji shrvani

Nije mogla platiti prometnu kaznu pa joj oduzeli unuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizaran slučaj naplate prometne kazne zabilježen je u Austriji. Baka koja je uhvaćena u prebrzoj vožnji, a kako nije mogla platiti kaznu, socijalni radnici oduzeli su joj unuka!

Jednogodišnji Jonas iz Lambacha u Austriji, živio je s 18-godišnjom majkom Ann-Katrin Leitner i njezinim partnerom, kad su im se odjednom prije dva mjeseca na vratima pojavili djelatnici socijalne službe, prenosi orange.co.uk.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

>> Postali djed i baka 100. unuku

Socijalni radnici tvrdili su kako je dječačić u socijalno riskantnoj situaciji, jer njegova 50-godišnja baka ne može platiti 1.200 eura prometne kazne za prebrzu vožnju. Kako ona pomaže kćeri u podizanju djeteta, ako završi u zatvoru, onda to neće moći činiti, pojasnili su tad.

No, iako je obitelj kaznu odmah platila, socijalna služba odbila je vratiti dojenče nazad shrvanim roditeljima. 'Kad su nam ga oduzeli, pohitali smo posuditi novac od obitelji i prijatelja i platili smo kaznu. No oni ga nisu vratili', ispričala je potištena majka.

Sada se u priču umiješao i sud, koji je naredio socijalnoj službi Wels da dječaka vrati u roku od 24 sata. Iz navedene službe odbili su komentirati slučaj, s objašnjenjem da oni ne daju komentare na 'individualne slučajeve'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene