Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogreška Nadine Dorries izazvala je burne reakcije korisnika Twittera koji su joj odlučili objasniti kako Jugoslavija više ne postoji.


'Britanija bi se mogla suočiti s valom imigranata iz Jugoslavije', zaključak je konzervativne britanske parlamentarke Nadine Dorries koji je iznijela za BBC.

Vezani članci Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 3 Migranti pronađeni u hladnjači su Vijetnamci: Osim vozača, za ubojstva optužen još jedan muškarac Kolinda Grabar-Kitarović/putovnica (Foto: Pixsell,Goran Stanzl/Getty) Život iza željezne zavjese? Pitali smo povjesničare kako je bilo putovati s crvenom putovnicom u doba Jugoslavije

Njezino neznanje izazvalo je brune reakcije korisnika Twittera. 'Nadine Dorries očiot nije obožavatelj Eurovizije', našalio se jedan Tviteraš.

'Poruka za Nadine Dorries: Jugoslavija je prestala postojati prije nekog vremena. Raspad je izazvao male nemire. Čini mi se da ste ih propustili', napisao je drugi korisnik.

Evo kako su 1969. zamišljali Jugoslaviju u 2000. godini

Inače, konzervativka poznata i pod nadimkom 'Mad Nad' (Luda Nad) bila je privremeno suspendirana iz Konzervativne stranke kada se 2012. godine pojavila u jednom reality showu. Bila je i na udaru aktivista zbog zalaganja za smanjivanje vremenske granice za pobačaj.

Činjenicu da ne zna da se nekadašnja Jugoslavija raspala, nakon čega su ustanovljene nove države, političkarka još nije komentirala, piše Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook