Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaposlenici željezare u istočnoj Francuskoj zaključali su u prostorima tvornice četvoricu svojih šefova nakon svađe i razmirica koje su izbile zbog najave o otpuštanjima.


Tvornica u gradu Fraisseu u vlasništvu je švedske tvrtke Akers. Najavljeno je njezino zatvaranje zbog sve manjeg broja narudžbi tijekom prošle godine. Posao bi moglo izgubiti 120 radnika. Glasnogovornica tvrtke izjavila je kako su pregovori o otpremninama 'propali' te je nekoliko radnika, ozlojeđeno zbog nezadovoljavajuće ponude zaključalo četvoricu šefova u tvorničkim prostorijama.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Sumnjivi paket u tvornici cjepiva AstraZenece bezopasan: "Ovaj privremeni prekid rada nije utjecao na naš raspored proizvodnje" 6500 djelatnika tvornice završilo u karanteni - 1 "Svinjski barun" se ispričao: U njemačkoj tvornici više od 1500 zaraženih, 6500 ljudi u karanteni čuvaju vojska i policija

Šef odjela za ljudske potencijale Benoit Bourg, izjavio je kako su direktori tvrtke ponudili zaposlenicima što je bilo u njihovoj moći. I on je među četvoricom 'zarobljenih' šefova. Pregovori će se nastaviti tijekom dana. (Hina)