Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodale 11 godina

New York: Bake postale prvi vjenčani istospolni par

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kitty Lambert i Cheryle Rudd, obje bake, postale su u nedjelju prvi vjenčani istospolni par u američkoj saveznoj državi New York otkako je ona priznala istospolne brakove kao šesta i najveća američka savezna država.

Lambert, (54) i Rudd (53) imaju ukupno petero odrasle djece iz prijašnjih brakova i čak dvanaestero unučadi, a vjenčale su se - a gdje bi drugo - na slapovima Nijagare, točno minutu nakon ponoći zato što je u tom trenutku stupio na snagu zakon o istospolnim brakovima koji je prije mjesec dana potpisao guverner države New York Andrew Cuomo.

Bake, obje iz Buffaloa, 'hodale' su 11 godina prije nego što su ozakonile vezu. Lambert se udala u plavoj satenskoj haljini koju je sama sašila, a Rudd je svoje sudbonosno 'da' izrekla odjevena u bijeli frak. I odabir glazbe za prvi ples novopečenog bračnog para bio je u skladu s događajem - iz zvučnika nisu potekli zvuci valcera, već pjesme 'The Edge of Glory' Lady Gage, vatrene zagovornice homoseksualnosti. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene