Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot-heroj

VIDEO: Pilot spustio avion u Hudson i spasio 148 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi putnici i članovi posade zrakoplova Airbus 320 kompanije US Airways, koji se jučer srušio u rijeku Hudson u New Yorku, spašeni su, priopćila je američka Savezna uprava za zračni promet. Mediji hvale pilota-heroja koji je sačuvao hladnu glavu.

Newyorška TV postaja WNBC prenijela je izjave članova posade i samih putnika, kako izgleda da su svi spašeni. Zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 poletio je iz newyorške zračne luke LaGuardia za Charlotte u Sjevernoj Carolini oko 15 sati po istočnoameričkom vremenu sa 148 putnika i pet ili šest članova posade, prema posljednjim izvješćima. Također se navodi da je 35 putnika završilo u ledenoj vodi Hudsona, te da su oni prebačeni u bolnice zbog pothlađivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava iznad rijeke Hudson VIDEO: Snimka sudara aviona i helikoptera Slika nije dostupna Zbog čuda na Hudsonu VIDEO: Ključevi New Yorka pilotu koji je spasio sve putnike

'Krivac' jato ptica

TV postaja WNBC je izvijestila, prema vladinim izvorima, kako je pilot javio kontroli leta da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora. CNN je prenio izjave putnika Lukasa Vincenta koji je rekao da je 'pilot nevjerojatno glatko sletio na površinu vode i ostao plutati'. Očevici s obale su kazali da je zrakoplov letio vrlo sporo, kao da je pilot ugasio oba motora i glatko sletio u rijeku, uz veliki pljusak vode.

Dvadesetak sekundi nakon slijetanja, otvorili sa su se vrata zrakoplova i izlazi za nuždu, koji liče na tobogane na napuhavanje, rekli su očevici. TV mreže su izravno prenosile akciju spašavanja. Zrakoplov su okružili mali putnički brodovi i trajekti koji plove između New Yorka i New Jerseya, a uz sam zrakoplov su pristali patrolni čamci Obalne straže, policije i vatrogasni remorker.

Na TV snimkama se vidjelo kako putnici izlaze iz zrakoplova i stoje na krilu, preko kojeg ulaze na palube brodova koji ih okružuju. Stručnjaci koje su konzultirale TV mreže jednoglasno su isticali da je pilot zrakoplova pravi heroj i najzaslužniji za čudesno spašavanje putnika i posade.

Isključen terorizam

Vlasti su kazale kako ne vjeruju da pad zrakoplova ima veze s terorizmom. 'Za sada nema informacija koje bi ukazivale da je incident povezan sa sigurnošću', izjavila je glasnogovornica Ministarstva domovinske sigurnosti Laura Keehner.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene