Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jako nevrijeme s Atlantika zadesilo je u ponedjeljak ujutro dio zapadne Europe, pri čemu je posebno pogođen jug Velike Britanije, gdje je, kako su vlasti priopćile, nastao kaos zbog poremećaja u prometu, a desetine tisuća ljudi ostale bez struje.


Luka Dover, na južnoj obali zatvorena je za promet trajekata, kao i pomorski promet između Irske i Britanije.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

Otkazano je i više lokalnih letova aviokompanije "British Airways" iz londonskih zračnih luka Heathrow i Gatwick. 

Djelomično je poplavljena obilaznica oko Londona M25, prenijela je agencija dpa.

Britanske željeznice su priopćile da je zbog loših vremenskih uvjeta otežan željeznički promet na jugu Engleske, a vlakovi prema Londonu kasne jer im je brzina ograničena na 80 km/sat.

Olujni vjetrovi čupali su drveće, nosili krovove, oštetili dalekovode, a bez struje su ostale tisuće domaćinstava u Walesu i Cornwallu na jugozapadu Engleske.

Nevrijeme je pogodilo i zapadnu Francusku, gdje je u ponedjeljak ujutro potonuo mali teretni brod, od nedjelje navečer jedan se muškarac smatra nestalim, a vatrogasci su zbog oluje intervenirali više od 200 puta u prošloj noći.

Vjetrovi su puhali brže od 110 km na sat, a valovi a su bili visoki šest metara. U mjestu Artemis jedan 88-metarski teretni brod, koji je plovio pod nizozemskom zastavom, potonuo je u ponedjeljak ujutro prema lučkoj upravi prefekture u Brestu.

Na brodu se nalazilo sedam osoba, ali nitko nije stradao i nema tragova zagađenja jer brod nije bio natovaren.