Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije osobe su poginule u jakom nevremenu u Toskani.


Jake kiše i udari vjetra posljednja dva dana u Italiji izazvali su odrone tla u nedjelju navečer u Toskani, gdje su poginule dvije osobe, javljaju u ponedjeljak talijanski mediji.

Vezani članci Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio" Groblje otklizalo u more Groblje otklizalo: Stanovnike talijanskog gradića šokirali plutajući ljesovi u moru

Majka (39) i dvogodišnji sin, pronađeni su u ponedjeljak pod naslagama mulja, dok je otac koji se nalazio u drugoj prostoriji tek lakše ozlijeđen. Nakon jakih kiša dio brda se u nedjelju navečer odvojio na periferiji talijanskog mjesta Massa i razorio njihovu kuću. O uzrocima nesreće otvorena je istraga.

>> VIDEO: 16 osoba stradalo u novim odronima, među njima tri bebe

Zbog jake kiše i vjetra prekinute su neke veze između nekih otoka na jugu zemlje i kopna. Na sjeveru, u Vicenzi, rijeka Bacchiglione je izašla iz korita na nekoliko mjesta i poplavila 30 posto grada. Više desetaka ljudi je evakuirano i dio autoceste A4 je zatvoren zbog poplave.

U Liguriji su službe pomoći u pripravnosti, a nekoliko kuća je evakuirano zbog opasnosti od odrona. (Hina)