Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dužnosnici Civilne zaštite izvijestili su da su ronioci u utrobi broda otkrili još jedno truplo.


Ekipe spasilaca koje su se pripremale za ispumpavanje nekoliko tisuća tona goriva iz brodskog spremnika olupine Coste Concordije, danas su bile prisiljene privremeno prekinuti posao s obzirom na loše vremenske uvjete koji bi mogli potrajati do polovine idućeg tjedna, objavili su službeni izvor, objavivši kakko je akcija potrage za tijelima poginulih nastavljena te da je danas pronađeno još jedno truplo.

Zbog valovitog mora i snažnih vjetrova koji ne prestaju puhati, radovi na ispumpavanju 2.300 tona goriva iz spremnika broda bit će odgođeni na nekoliko dana, izjavio je glasnogovornik SMIT-a, nizozemske tvrtke koja provodi akciju.

'Nastavak naših operacija ovisit će o vremenskim uvjetima', rekao je Martijn Schuttevaer. 'Vremenska prognoza predviđa loše vrijeme sve do utorka pa ne očekujemo da ćemo uspjeti nastaviti s operacijom spašavanja do sredine tjedna.'

U nesreći koja se dogodila 13. siječnja, do sada je smrtno stradalo 17 osoba, od kojih je 14 identificirano a još 15 ih se smatra nestalima. (Hina)

 

Vezani članci Na Sljemenu pronađeno tijelo biciklista Užas na Sljemenu: Usred noći uz cestu pronađeno tijelo biciklista, traje policijski očevid Grijanje, ilustracija - 1 Novi udarac na novčanike građana: Plin bi trebao znatno poskupjeti, ali ima i dobrih vijesti