Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevrijeme onemogućuje promet u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan vjetar prizemljio je desetke zrakoplova u središnjem Japanu, željeznički je promet obustavljen zbog mećave na sjeveru zemlje, a agencije javljaju da meteorolozi izdaju i nova upozorenja.

Više od 170 letova u zračnoj luci Chubu u gradu Aichiju, kraj industrijskoga središta Nagoye otkazano je zbog vjetra, objavila je televizija NHK.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Na sjevernom otoku Hokkaidu vjetar je puhao brzinom i do 172 kilometra na sat i rušio krovove s kuća, električne stupove i 5700 kuća ostavio bez struje, dodaje NHK.

Japanska meteorološka služba upozorava na snažan vjetar, nemirno more i gust snijeg u većem dijelu sjevernog i istočnog Japana.

U najteže pogođenim dijelovima otoka Hokkaida palo je u zadnja 24 sata više od 80 centimetara snijega, a meteorolozi najavljuju kako će sniježiti i dalje. 

Jedan je zrakoplov na domaćem letu prema Osaki upao u turbulencije, a četvero članova posade završilo je u bolnici.

Ipak, zrakoplov se sretno spustio u Osaki i nijedan putnik nije ozlijeđen, javila je agencija Kyodo.

Nevrijeme je potpuno zaobišlo glavni grad Tokio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene