Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala 1915.

Nevjerojatno otkriće na dnu Baltičkog mora...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Estonski ronioci možda su pronašli rusku carsku podmornicu Shark koja je porinuta 1911. godine, a nestala četiri godine kasnije otkad je nepoznata sudbina 35 članova posade

Estonski ronioci u Blatičkom moru su otkrili plovilo za koje vjeruju da je jedna od prvih ruskih borbenih pdomornica. The Shark je podmornica prvi put porinuta 1911. godine, a nestala je 1915. godine u jeku Prvog svjetskog rata. Sudbina 35 članova posade otada je nepoznata.

Pročitajte i ovo Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano Nuklearni projektil, ilustracija "dogodila se anomalija" Ispalili projektil iz nuklearne podmornice pa krivo pogodili!

FOTO Kada morž odluči 'ubiti oko' na ruskoj podmornici

Plovilo koje se izgledom podudara za Sharkom pronađeno je na dnu Baltičkog mora. Nos podmornice rastrgala je eksplozija. Ronioci nisu odmah mogli ući u nju zbog njezine veličine. Naime, mornari su morali biti niži od 160 centimetara kako bi se kvalificirali za mjesto na Sharku, piše The Moscow Times.

Podmornica vjerojatno ne bi preživjela 'izvlačenje' na površinu, ali ronioci će je detaljnije pregledati kako bi utvrdili radi li se doista o carskoj podmornici.

Inače, ruska mornarica podmornice je koristila od kraja 19. stoljeća, ali u početku samo za obranu obale. Shark je bila prva koja je izvela napad torpedom na neprijateljski brod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene