Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,45 milijuna manje

Nevjerojatno: Najmnogoljudnija zemlja ima sve manje radnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj radne populacije u Kini pao je za 3,45 milijuna ljudi, odnosno na 937,27 milijuna u 2012. godini, prema službenim državnim statističkim podacima.

'To je prvi put da Kina bilježi pad u radnoj populaciji', istaknuo je Ma Jaintang direktor statističke agencije. 'Moramo obratiti više pozornosti na ovo', rekao je te dodao da vjeruje da je stanje ovakvo zbog kineske populacijske politike, javlja AP.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Prilikom izrade statističkih podataka pod radnom populacijom smatrali su se stanovnici od 15 do 59 godina. Oni ujedno čine 69,2 posto ukupnog broja stanovnika 2012. godine.

>> Prva reforma novog šefa partije: Kina ukida radne logore za 'reedukaciju'

Ma je rekao kako očekuje pad broja radno sposobnog stanovništva tijekom sljedećih godina, a smatra da će taj trend prestati najkasnije 2030. godine

Kina je 2012. godine brojala 1.354 milijuna stanovnika, što je bio porast od 6,69 milijuna ljudi u odnosu na godinu prije. Objavljeni brojevi također su pokazali da sve više stanovnika živi u gradovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene