Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tami su ulice, domovi, škole, bolnice.


Satelitske snimke jedan su od pokazatelja koliko je Sirija uništena tijekom četiri godine sukoba. Većina zemlje je u - mraku, piše Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna Sirijska vojska prekinula opsadu aerodroma u Deir al-Zoru Slika nije dostupna Donald Trump: "Nije važno hoće li Bašar al Asad ostati ili otići..."

Čak 83 posto svjetala ugasilo se u toj zemlji od početka rata, tvrde znanstvenici sa sveučilišta Wuhan u Kini. Nevjerojatnih 93 posto grada Aleppa je u mraku.

Naime, analiza satelitskih fotografija uslikanih nad Sirijom otkrila je da je zemlja noću 83 posto tamnija nego prije rata. Jedan od glavnih uzroka je i rasprostranjena migracija.

Jedini svjedok smaknuća: Vidio sam kako Jihadi John odrubljuje glavu taocu

U tami su ulice, domovi, škole, bolnice. Jedanaest milijuna civila raseljeno je zbog sukoba u kojem je ubijeno više od 200 tisuća ljudi. Oko 75 tisuća umrlo je u prošloj godini, najkrvavijoj od početka sukoba.

'Četiri godine od početka krize, ljudi u Siriji su u mraku: žive u oskudici, strahu, žaljenju za prijateljima koji su izgubili i zemljom koju su nekad znali', rekao je bivši britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook