Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvarila američki san

Nevjerojatna priča milijunašice: Bila sam beskućnica na kokainu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dani Johnson je bila na rubu. Bez novca, života i krova nad glavom pokušala se ubiti. No, tada joj je sinula ideja i u nevjerojatno kratkom roku počela je živjeti pravi američki san.

Uspješna američka poslovna žena Dani Johnson ispričala je nevjerojatnu priču o svom paklenom djetinjstvu koje se zatim pretvorilo u život beskućnika da bi se nakon potpunog psihološkog kolapsa i pokušaja samoubojstva sve stubokom promijenilo, a njezin život postao lagodna idila milijunašice.

Pročitajte i ovo Epicentar potresa na Havajima Muana Loa Najveći vulkan na svijetu pogodio potres, stanovnici uznemireni: "Jako nas je uzdrmalo. Zatresla su se sva stakla" Potres na Havajima EMSC zatrpan poruka Snažan potres pogodio Havaje: "Trajalo je dobrih 45 sekundi, sve se snažno treslo"

Nakon dugog niza godina psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja, Dani je završila kao konobarica u koktel baru na Havajima. Zarađivala je sitniš od napojnica, što joj je bilo dovoljno za život u automobilskoj krntiji. S 21 godinu navukla se i na kokain te je u jednom trenutku od jada i nemoći odlučila počiniti suicid.

Pomalo paradoksalno, ali upravo joj je pomisao na samoubojstvo u konačnici spasila život i dala snage za potpuni preokret. Dani je danas multimilijunašica, vlasnica pet tvrtki i svakog tjedna obilazi svijet savjetujući ljude kako da se izvuku iz vlastitih financijskih i životnih nedaća. Svoju je priču ispričala časopisu Forbes.

>> Ima milijune, a svaki dan skuplja smeće s ulica

'Bio je Badnjak 1990. Dva sam mjeseca bila drogirana i u to sam vrijeme spavala s osam različitih tipova. Jedini način da se najedem bio je da izađem s nekim frajerom. Shvatila sam da je takav život gori od odrastanja s mojim roditeljima. Oni su bili ovisnici o drogama i nikad ih nisam vidjela trijezne. Prijetili su mi i tukli me svaki dan. Moj je život bio pravi horor pun terora i laži i zaklela sam se da nikada neću biti poput svojih roditelja. A eno me, završila na kokainu', priča Dani.

Spomenutog je Badnjaka s ostalim konobaricama otišla na plažu na piće i 'lajnu' droge. 'Stalno sam plesala, preznojila sam se. Vidjela sam kokain, sagnula se i povukla liniju. Zaspala sam na ručniku, a jutro kasnije sam samo tumarala i tražila još droge. Dala bih vlastito tijelo za lajnu, toliko sam nisko pala. Mrzila sam se, znala sam da nemam budućnosti, moj život je bio bezvrijedan, nisam imala nikakvu perspektivu, bila sam samoj sebi odvratna', rekla je i dodala da je odšetala u more i zaronila, misleći da će to biti kraj.

Glas mi je rekao: Pokupi ručnik i hodaj!

'Tada sam čula glas, rekao mi je 'Pokupi ručnik i hodaj'. Zaboravila sam na kokain, nisam ga više željela, uzela sam ručnik i krenula prema automobilu u kojem sam živjela. Cijelo mi je vrijeme jedan dio mene govorio da to nije život kakav zaslužujem, a drugi dio mi je govorio da sam prljava luzerica koja ne zaslužuje živjeti. U glavi kao da mi je nastao rat, doslovce sam pala u trans', nastavila je svoju priču Dani, napominjući da ni danas nema pojma zašto je poslušala prvi glas u glavi.

Nakon sudbonosne odluke da uopće ostane na životu, trebala je odlučiti kako preživjeti. Konobarica više nije htjela biti, a trebalo joj je oko 4.500 dolara da bi si na preskupim Havajima mogla priuštiti unajmljeni krov nad glavom. Već navečer joj se upalila lampica.

Sasvim je slučajno na stražnjem sjedištu svoje krntije uočila neki prastari program mršavljenja, koji je kupila u vrijeme kada još nije bila beskućnica. Nagrizla ga je vlaga, ali svejedno ga je uzela. Nakratko je dvojila ima li smisla krenuti tim putem, ali u konačnici je čvrsto odlučila. 'Našla sam kontakt broj autora programa i nazvala ih preko javnog telefona. Raspitala sam se što mi treba da njihov proizvod počnem reklamirati po Havajima, ali ispalo je da trebam platiti licencu i to novcem koji nisam imala.'

Ručno izrađeni letak

U tom se trenutku javio njezin dotad nepoznati poduzetnički duh te se dosjetila da bi mogla rukom izraditi letak. Ostavila ga je u obližnjem poštanskom uredu i na broj telefona, koji je u međuvremenu kupila za 15-ak dolara, u samo nekoliko sati dobila je 25 zahtjeva zainteresiranih klijenata.

Već prvi mjesec na taj je način skupila narudžbe ukupno vrijedne oko četiri tisuće dolara te se malo-pomalo sredila, a u prvoj godini je ukupno zaradila više od 250.000 dolara. Godinu dana kasnije već bila milijunašica, a 1996. godine je kao vlasnica 18 centara za gubitak prekomjerne težine prodala svoj posao te se preorijentirala na savjetovanje drugih s financijskim poteškoćama, čime se bavi do danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene