Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neuspjelo neželjen: Napravila abortus, ali ostala trudna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni Finley Crampton nije trebao doći na ovaj svijet. Iako su njegovi roditelji željeli dijete, znali su da bi mogao 'naslijediti' po život opasnu bolest bubrega koja im je već oduzela jedno dijete, a drugo živi s jednim bubregom. Nisu više željeli riskirati. Odlučili su se na pobačaj, no Finley je nekim čudom preživio.

Kada je Finleyjeva majka Jodie Percival ponovno ostala trudna unatoč tomu što je pila antibebi pilule, ona i njezin zaručnik Billy Crampton morali su donijeti tešku odluku. 

Pročitajte i ovo LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti" Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti"

"Odlučiti prekinuti trudnoću od 8 tjedana bilo je užasno no nisam mogla podnijeti da izgubim još jedno dijete", kazala je 25-godišnja Jodie. 

No, Finley je očito imao drugačije ideje. Nekoliko tjedana nakon operacije, Jodie je osjetila micanje u trbuhu. Otišla je na ultrazvuk koji je pokazao kako je trudna 19 tjedana. Dijete je preživjelo pobačaj i dalje se razvijalo u maternici. 

"Nisam mogla vjerovati. Bilo je to dijete za koje sam mislila da ga više nema. Isprva sam bila ljuta i uplašena što će biti. Pisala sam bolnici u kojoj sam napravila pobačaj. Oni su odgovorili da se takve stvari iako vrlo rijetko, ipak događaju i ispričali su mi se", ispričala je Jodie. 

No, samo nekoliko tjedana kasnije uslijedio je novi šok. Ultrazvuk je pokazao da i ovo dijete ima problema s bubrezima kao i prvo dva. Jodie naime nosi gen koji uzrokuje rast cisti na bubrezima nerođenog djeteta. njezino prvo dijete, Thane, poživio je tek 20 minuta nakon rođenja. Drugi sin, Lewis, koji sada ima 20 mjeseci, rodio se također s malformacijom bubrega. Ipak je preživio, no ima samo jedan bubreg. Unatoč tomu, liječnici su im rekli kako postoji velika šansa da i ovo dijete preživi pa su odlučili  Finleyu zaslužuje priliku. 

I u studenom prošle godine na svijet je 3 tjedna prerano stigao maleni dječak. Imao je tek manja oštećenja na bubrezima pa se očekuje kako će imati normalan život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene