Biman Bangladesh (Foto: AFP)
Biman Bangladesh (Foto: AFP)

Nepoznate osobe u nedjelju su pokušale oteti zrakoplov avio-tvrtke Biman Bangladesh na liniji za Dubai, izvijestili su dužnosnici zračne luke.


Zrakoplov je letio na liniji Daka - Dubai, no prinudno je sletio u bangladeškom gradu Čitagongu. Informacije su kontradiktorne, a predstavnici zrakoplovne tvrtke i zračne luke nisu objavili informacije o tomu što se točno dogodilo.

Vezani članci Pilot Teodor Goričanec (Foto: Dnevnik.hr) Ispovijest pilota koji je sletio na autocestu: "Htio sam samo jednu stvar... Razmišljao sam da nikoga ne ozlijedim i da se avion ne zapali" Avion sletio na autocestu (Foto: Dnevnik.hr) Svjedok o slijetanju aviona na autocestu: "Priseban je bio pilot, ali i vozači koje je nadlijetao. Na vrijeme su to uočili. Svaka im čast svima"

Lokalni mediji su izvijestili da je muškarac s pištoljem pokušao ući u pilotsku kabinu, prenosi Russia today. Kako navodi ruska radijska mreža Sputnik, putnici su evakuirani.

U 17:15 sati po mjesnom vremenu svi putnici na liniji Biman Bangladesh Airlinesa, BG 147 napustili su zrakoplov u Čitagongu, kazao je predstavnik zračne luke šah Ananat Mahfuzul Alam, dodavši da su ga odmah po slijetanju opkolili pripadnici policije i vatrogasci.

Ruski izvori pišu da je bar jedan član posade zrakoplova još u letjelici s jednim otmičarom. Po informacijama agencije dpa policija je izvijestila da je jedan osumnjičeni za otmicu uhićen. (Hina)