Neuspjela pljačka u Italiji - 3
Neuspjela pljačka u Italiji - 3 Foto: Afp

Skupina pljačkaša na autocesti blizu Milana postavila je noćnu zasjedu oklopnom vozilu koje je prevozilo nekoliko milijuna eura, ali se vozač uspio probiti kroz blokadu koju su mu postavili pljačkaši - dva kamiona, zapaljene automobile i čavle posute po cesti.


Napad se dogodio na autocesti A1, koja povezuje Milano i Napulj, kasno u utorak oko 20 kilometara od Milana, prenijela je novinska agencija ANSA u srijedu.

Vezani članci Prosvjed protiv karantene u Napulju - 3 Stotine ljudi prosvjedovale protiv karantene u Napulju, sukobili se s policijom koja je bacila suzavac Slika nije dostupna Filmska pljačka u Milanu: Pljačkaše odala jedna riječ

Oklopno vozilo zabilo se u dva kamiona koje su postavili pljačkaši kako bi blokirali put vozilu, ali se vozač uspio izvući i stati kod obližnje benzinske postaje, gdje je pronašao policijsko patrolno vozilo.

Vozač je izbjegao i preostale prepreke koje su postavili kriminalci: čavle i nekoliko gorućih automobila.

Tri kilometra autoceste bilo je zatvoreno nekoliko sati kako bi vlasti mogle očistiti put. Normalni promet nastavio se oko 9 sati ujutro. Tvrtka Battistolli, koja je vlasnik oklopnog vozila, rekla je da nitko nije ozlijeđen, prenosi ANSA.

Sličan napad, također neuspješan, dogodio se na istoj autocesti 2014. godine. (Hina)