Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U okviru pilot-projekta koji bi trebao trajati tri mjeseca, Palestinci koji rade u Izraelu trebali su se se od srijede vraćati kućama istim prijelazom, ali ne autobusima koje koriste (židovski) stanovnici Zapadne obale. Ta je zabrana u rekordnom roku ukinuta


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu naredio je u srijedu da se ukine mjera koja je tek stupila na snagu, a kojom se zabranjuje Palestincima iz Zapadne Obale koji odlaze na posao u Izrael da se vraćaju s posla istim autobusima kao i Izraelci, izjavio je vladin dužnosnik.

Vezani članci Slika nije dostupna Palestinci gađali policiju kamenjem, Izraelci uzvratili šok granatama Slika nije dostupna Nakon 'pokolja' razgovor: Palestinci i Izraelci vraćaju se za pregovarački stol

"Taj je prijedlog neprihvatljiv za premijera. Razgovarao je ujutro s ministrom obrane te je odlučeno da se prijedlog zamrzne", kazao je taj neimenovani dužnosnik.

Papa priznaje Palestinu: Izraelci razočarani, Palestinci slave

Za novu je odredbu, odbačenu istog dana kad je stupila na snagu, odgovorno ministarstvo obrane. Čim je objavljena, izazvala je živu raspravu.

Većina kritika osudila ju je kao segregacijsku i kao ustupak nove vlade doseljenicima zbog njihove velike uloge u krhkoj vladajućoj koaliciji te potencijalno težak udarac ugledu Izraela u inozemstvu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook