Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je uputio jasnu poruku Hamasu i spreman je produljiti operaciju u Gazi ukoliko bude potrebno, rekao je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze.


"Danas smo Hamasu i ostalim terorističkim organizacijama uputili vrlo jasnu poruku. Ako bude potrebno spremni smo produljiti operaciju", rekao je izraelski predsjednik Benjamin Netanyahu nekoliko sati nakon što je u zračnom vojnom napadu na Gazu ubijen vojni šef Hamasa Ahmad Džabari.

"Hamas i ostale terorističke organizacije odlučile su pojačati napade na izraelske državljane, a mi ne namjeravamo tolerirati takvu situaciju", izjavio je Netanyahu nakon konzultacija s članovima svog sigurnosnog kabineta.

"Izrael ne želi rat, ali ga Hamasove provokacije koje su postale vrlo učestale u posljednjih nekoliko tjedana prisiljavaju da djeluje oštro i odlučno", rekao je izraelski ministar obrane Ehud Barak na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna Netanyahu: Napadat ćemo Gazu koliko god je potrebno Slika nije dostupna 'Nikakav međunarodni pritisak neće nas spriječiti u napadima na teroriste'

>> Zapovjednik Hamasa ubijen u napadu izraelskih zrakoplova

Egipćani su u srijedu, nakon izraelskog napada na Pojas Gaze u kojemu su ubijeni visoki vojni dužnosnik Hamasa Ahmad Džabari i još najmanje šestorica Palestinaca, opozvali svog veleposlanika u Izraelu, izvijestio je glasnogovornik predsjedništva Jaser Ali.

"Predsjednik Mohamed Mursi pratio je događaje oko brutalnoga izraelskog napada u kojemu je ubijeno puno palestinskih sinova i mučenika", rekao je Ali za televiziju i isto objavio na svojoj stranici na Facebooku.

"Zbog svega navedenog predsjednika je opozvao svog veleposlanika u Izraelu te egipatskom predstavniku u UN-u dao zaduženje da pozove na hitno održavanje sastanka Vijeća sigurnosti", stoji u priopćenju.

Arapska liga će, kako je rekao njezin visoki dužnosnik Kaled Zijadeh, na izvanrednom sastanku koji će se održati u četvrtak ili u subotu raspravljati o izraelskom napadu na Gazu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook