Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vođa izraelske oporbene desnice Benjamin Netanyahu ima sve izglede da opet postane premijer, prema dvjema novim anketama, jedanaest dana uoči parlamentarnih izbora.


Njegova stranka Likud, koja sada ima svega 12 od 120 mjesta u parlamentu, vodi u anketama prema kojima može računati na 28 zastupničkih mjesta u novom sazivu. Vladajuća stranka Kadima na čelu s aktualnom ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni mogla bi dobiti od 23 do 25 zastupnika, u odnosu na sadašnjih 29.

Vezani članci Slika nije dostupna Palestinci: Uložit ćemo veći napor za vladu nacionalnog jedinstva Slika nije dostupna 'U Zimbabveu treba sastaviti vladu nacionalnoga jedinstva'

Stranka radikalne desnice Yisrael Beiteinu, koju su osnovali doseljenici iz bivšeg SSSR-a, strelovito se penje i mogla bi dobiti 16 zastupnika. Laburisti koje predvodi ministar obrane Ehud Barak dobit će tek petnaestak mandata, a sada ih imaju 19. No Netanyahu je već najavio da će sastaviti vladu nacionalnog jedinstva u kojoj će okupiti laburiste i Kadimu, kako ne bi bio talac radikalnih desničara.