Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ankete

Netanyahu će biti idući izraelski premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa izraelske oporbene desnice Benjamin Netanyahu ima sve izglede da opet postane premijer, prema dvjema novim anketama, jedanaest dana uoči parlamentarnih izbora.

Njegova stranka Likud, koja sada ima svega 12 od 120 mjesta u parlamentu, vodi u anketama prema kojima može računati na 28 zastupničkih mjesta u novom sazivu. Vladajuća stranka Kadima na čelu s aktualnom ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni mogla bi dobiti od 23 do 25 zastupnika, u odnosu na sadašnjih 29.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Stranka radikalne desnice Yisrael Beiteinu, koju su osnovali doseljenici iz bivšeg SSSR-a, strelovito se penje i mogla bi dobiti 16 zastupnika. Laburisti koje predvodi ministar obrane Ehud Barak dobit će tek petnaestak mandata, a sada ih imaju 19. No Netanyahu je već najavio da će sastaviti vladu nacionalnog jedinstva u kojoj će okupiti laburiste i Kadimu, kako ne bi bio talac radikalnih desničara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene