Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nestao' zbog životnog osiguranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudbina izgubljenog britanskog kanuista, za kojeg se vjerovalo da je poginuo, rasvijetljena je nakon iskaza njegove žene britanskim medijima.

Danas 57 godina star John Darwin tri je godine živio skriven u zajedničkoj kući bračnog para u grofoviji Cleveland na sjeveru Engleske, rekla je njegova 55-godišnja žena Anne Darwin britanskim novinama "Daily Mail" i "Daily Mirror" koje u subotu opširno o tome pišu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhvaćeni na djelu! Bivši ministri snimljeni kako 'tvrtki' nude pristup političarima u zamjenu za novac! Slika nije dostupna Strah, panika, očaj i suze Drama na Velebitu: GSS-ovci s planine spasili 26 mladih Nijemaca!

"Dok su svi mislili da je John nestao i da je vjerojatno poginuo, on je zapravo bio kod kuće sa mnom", rekla je Anne Darwin reporterima britanskih listova u jednom hotelu u Miamiju u američkoj državi Floridi, gdje se trenutno nalazi.

Cilj prevare bio je naplatiti životno osiguranje za njenog muža. 

"Imali smo tada puno dugova, bilo je to više desetina tisuća funti. Rekao je da postoji samo jedan način da se izvučemo, a to je da prikažemo da je umro i prevarimo osiguranje", rekla je Anne.

Od osiguravajuće premije par je kasnije u Panami kupio stan. 

Prijevara je otkrivena preko fotografije na internetu, na kojoj je par snimljen u Južnoj Americi. Anne Darwin za cijelu priču krivi svog muža. On joj je navodno prijetio da će je optužiti za sudioništvo u zločinu, ako otkrije tajnu.

Anne Darwin tvrdi da je u početku bila nedužna. Nije, kako tvrdi, znala da je njen muž odglumio da je u proljeće 2002. nestao prilikom vožnje kanuom u Sjevernom moru. Tek se 11 mjeseci kasnije pojavio kod nje i tek tada joj je postalo jasno da je doista krenuo u provođenje svog plana o prijevari osiguravajućeg društva.

Johna Darwina već danima saslušava policija. Prošlog vikenda pojavio se u policijskoj postaji i malo je kasnije uhićen. 

Policajcima je rekao da se ne sjeća više ničeg što se u njegovom životu dogodilo nakon lipnja 2000. 

Njegova žena Anne Darwin sad se navodno, kako pišu novine, želi vratiti u Veliku Britaniju i predati vlastima, nakon što je prodala svoju priču medijima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene