Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mu ni traga

Nestao brod s 49 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema dokaza da je brod potonuo, ali na površini oceana nema mu ni traga.

Brod sa 49 osoba nestao je u blizini Falklandskog otočja. Riječ je o tajvanskom ribarskom brodu od čak 700 tona. Nema dokaza da je potonuo niti je s broda došao ikakav poziv u pomoć, javlja Sky News.

Brod je isplovio 28. siječnja iz Kaohsiunga koji je nalazi 1700 morskih milja udaljen od Falklandskih otoka gdje mu se, prema satelitskim snimkama, gubi svaki trag.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

Brod je posljednji put stupio u kontakt s centralom 26. veljače u 3 sata poslije ponoći kada su prijavili da voda prodire ispod palube.

Neki tajvanski mediji izvještavaju kako je brod možda otela sama posada ili možda pluta bez goriva. Tajvanske vlasti zatražile su pomoć u potrazi od Argentine i Velike Britanije. Bez goriva brod bi mogao plutati i dva tjedna prije nego što dođe do obale.

VIDEO Pogledajte kako su se nasukala dva broda u Splitu

'Činimo sve što možemo da pronađemo brod', kazao je direktor tajvanske kompanije u čijem se vlasništvu nalazi, no nije odgovorio i zašto im je trebalo gotovo dva tjedna da objave da im je brod s 49 ljudi nestao. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene