Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teretni brod El Faro i njegovih 33 članova posade nestali su pored otoka Crooked Island na Bahamima, tijekom uragana Joaquin, koji već danima ruši sve pred sobom i u dijelovima SAD-a. Mjesto na kojem je brod nestao područje je famoznog Bermudskog trokuta.


Teretni brod El Faro, prije nego li je nestao, primao je veliku količinu vode, a američka obalna straža izvijestila je da su njihovi zrakoplovi na pučini uočili "prsluke za spašavanje, kolutove za spašavanje, razne spremnike te naftnu mrlju i jedan brodski kontejner".

Vezani članci Nova pucnjava u trgovačkom centru na Floridi U novoj pucnjavi u trgovačkom centru na Floridi ubijena odrasla osoba i dijete Dječak s pištoljem, ilustracija Videoigra kao inspiracija: 14 godišnjakinja i 12-godišnjak pobjegli iz doma za nezbinutu djecu, pronašli pištolje i pucali na policajce

Zasad još nema potvrde da je riječ o ostacima El Fara. Osim obalne straže, u potragu su se uključili i američka ratna mornarica te američko ratno zrakoplovstvo sa svojim avionima i helikopterima, tragajući za 224 metra dugim brodom po Atlantskom oceanu oko Crooked Islanda.

El Faro je prema Puerto Ricu zaplovio iz Jacksonvillea u Floridi, još 29. rujna, kad je Joaquin još uvijek bio na razini tropske oluje. Posadu broda čine 28 Amerikanaca i pet Poljaka, prenosi news.com.au.

ZAHVATIO IH URAGAN Nestao teretni brod s 33 člana posade

Brod je bio na rutinskoj misiji prijevoza tereta, a nestao je pod naletima vjetra brzine i do 209 kilometara na sat te valova visine 9 metara.

Vlasnik broda, tvrtka TOTE Maritime Puerto Rico izvijestila je putem priopćenja da je brodu odobrena plovidba, znajući da je posada više nego dobro opremljena za izlazak na kraj s promjenjivim vremenom.

Obitelji nestalih članova svejedno traže odgovore na to zašto je brodu bila dozvoljena plovidba u sam centar oluje. Iz TOTE-a su im poručili da ne smiju biti obeshrabreni pronalaskom prsluka i pojaseva za spašavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook