Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga obustavljena

Nestali Boeing uopće nije tamo gdje su ga tražili: Što sad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalim Boeingom obustavlja se do daljnjeg...

Australske vlasti priopćile su kako je lako moguće da se nestali Boeing 777 uopće ne nalazi na području Indijskog oceana na kojem se za njim tragalo i na kojem su uhvaćeni signali, za koje se vjerovalo da dolaze od crne kutije.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Nakon dva i pol mjeseca opsežne potrage za zrakoplovom postavlja se pitanje - što sada?

Sada se, naime, prelazi na novu fazu potrage. Svi napori preusmjerit će se na novo područje veličine 60.000 kvadratnih kilometara. Podvodna potraga zadržat će se na, više-manje istom području jer analize satelitskih i radarskih podataka ukazuju na to da je avion završio negdje duž južnog dijela Indijskog oceana, piše CNN.

Prekinuta potraga za letom MH370: Signali nisu dolazili od crne kutije

'Nadali smo se da će signali, pingovi, suziti područje pretrage, no na žalost to se nije ostvarilo i sada moramo težim putem', rekao je član potrage Geoffrey Thomas.

Potraga se obustavlja na najmanje dva mjeseca, a trenutno se pregovara o njenom nastavku. Točan datum druge faze potrage zasad nije poznat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene