Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred bijela dana

Neprocjenjivo platno Van Gogha ukradeno u muzeju u Kairu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Platno nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha 'neprocjenjive' vrijednosti ukradeno je u subotu usred bijela dana u muzeju u Kairu, rekao je egipatski ministar kulture Faruk Hosni.

Slika 'Makovi', kazao je Hosni, 'ukradena je s okvirom jutros (subota), nakon otvaranja muzeja'.

Pročitajte i ovo Pripadnici egipatskih sigurnosnih snaga (Ilustracija/Foto: AFP) htio minirati džamiju Snažna eksplozija u egipatskom glavnom gradu: Muškarac se raznio u Kairu, poginula i dva policajca Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Prevozio turiste iz Vijetnama Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih

Osoblje muzeja je saslušano u svezi s krađom i uvedene su preventivne mjere u egipatskim pomorskim i zračnim lukama kako bi se spriječilo odnošenje slike iz zemlje.

Slika je bila izložena u muzeju Mahmuda Halila, u kojemu se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.

Policijski načelnik koji je procijenio platno na 50 milijuna dolara (više od 39 milijuna eura), rekao je da policija trenutačno pregledava snimke nadzornih videokamera i uzima otiske i druge možebitne dokaze na mjestu krađe.

Kako navodi jedna vladina internetska stranica, slika je već bila predmet krađe, ali je poslije pronađena. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene