Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Platno nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha 'neprocjenjive' vrijednosti ukradeno je u subotu usred bijela dana u muzeju u Kairu, rekao je egipatski ministar kulture Faruk Hosni.


Slika 'Makovi', kazao je Hosni, 'ukradena je s okvirom jutros (subota), nakon otvaranja muzeja'.

Vezani članci Pripadnici egipatskih sigurnosnih snaga (Ilustracija/Foto: AFP) Snažna eksplozija u egipatskom glavnom gradu: Muškarac se raznio u Kairu, poginula i dva policajca Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih

Osoblje muzeja je saslušano u svezi s krađom i uvedene su preventivne mjere u egipatskim pomorskim i zračnim lukama kako bi se spriječilo odnošenje slike iz zemlje.

Slika je bila izložena u muzeju Mahmuda Halila, u kojemu se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.

Policijski načelnik koji je procijenio platno na 50 milijuna dolara (više od 39 milijuna eura), rekao je da policija trenutačno pregledava snimke nadzornih videokamera i uzima otiske i druge možebitne dokaze na mjestu krađe.

Kako navodi jedna vladina internetska stranica, slika je već bila predmet krađe, ali je poslije pronađena. (Hina)