Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj poginulih stalno raste

Nepal: Više od 4.000 mrtvih, humanitarne organizacije pripremaju ogromnu operaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razornom potresu koji je u subotu pogodio Nepal poginulo je 4.010 ljudi, objavila je u ponedjeljak nepalska agencija zadužena za upravljanje u hitnim situacijama, dok se humanitarne organizacije pripremaju za veliku operaciju pomoći.

U potresu je također ozlijeđeno više od 7.500 ljudi, kazao je isti izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Ruski vojnici Bijeg od siromaštva Za Rusiju ratuje 15.000 Nepalaca: Koriste ih kao topovsko meso, a mame visokim plaćama

Humanitarne organizacije pripremaju se za ogromnu operaciju kako bi odgovorile na potrebe pogođenih osoba, a prvi zrakoplov UN-a s pomoći u hrani trebao bi sletjeti u Nepal u utorak. "To će biti važna, ogromna akcija", rekla je glasnogovornica Svjetskog programa za hranu (WFP) Elisabeth Byrs u Ženevi.

SNIMKE BESPILOTNIH LETJELICA Pogledajte što je potres učinio Nepalu

"Mobiliziramo sve naše zalihe hrane u regiji", kazala je. Po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u Kathmanduu su "bolnice pretrpane" a liječnici ozlijeđenima pomažu na ulicama. Nepalcima trebaju i skloništa, lijekovi i hrana, kaže Byrs.

Ekipe WFP-a već su u nedjelju stigle u Nepal kako bi procijenile potrebe stanovništva, a njihovi stručnjaci za satelitske snimke trenutno pokušavaju utvrditi broj osoba koje su na bilo koji način pogođene potresom jačine 7,9 po Richteru, najtežem u posljednjih 80 godina u Nepalu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene