Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka tek 81 centimetar

Što mislite koliko je godina djevojčici sa slike? Sigurno ćete pogriješiti...

Malati Rishidev s majkom Minom Devi i ocem Rameshom Rishidevom (Foto: Profimedia)
19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Profimedia
Aktualno Galerija Malati Rishidev s majkom Minom Devi i ocem Rameshom Rishidevom (Foto: Profimedia) 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Malati sa sestrom Anitom i gradonačelnikom Sundarharaicha (Foto: Profimedia) 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +0 19-godišnjakinja najmanja djevojka u Nepalu (Foto: Profimedia) Galerija 1/5 >>
Malati Rishidev najmanja je djevojka u Nepalu. Visoka je tek 81 centimetar i teška jedva 13,5 kilograma.

19-godišnja Malati Rishidev iz okruga Morang u Nepalu postala je hit na društvenim mrežama nakon što je zapanjila općinske vijećnike zahtjevom za državljanstvo. Isprva su mislili kako je riječ o nekoj šali, no shvatili su da nije kada je njezina majka, 45-godišnja Mina Devi, kao dokaz donijela rodni list.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici Bijeg od siromaštva Za Rusiju ratuje 15.000 Nepalaca: Koriste ih kao topovsko meso, a mame visokim plaćama Astronaut Jack Fischer izvan ISS-a (Foto: Handout / NASA TV / AFP ) Ispovijest astronauta nakon povratka Nije sve tako bajno kao što izgleda: Evo što se događa s ljudskim tijelom u svemiru

Osim državljanstva, Malati je od Shiva Prasada Dhakala, gradonečelnika u Sundarharaichi u Morangu, dobila obećanje da će joj pomoći istražiti medicinski uzrok prestanka rasta.

Naime, Malati je prestala rasti kada je imala samo godinu dana, no njezina je obitelj jako siromašna i nisu imali novca da je odvedu liječniku na pretrage.

Malati je najstarije od četvero djece 45-godišnje Mine Devi i 50-godišnjeg Ramesha Rishideva.

"Uvijek smo bili zabrinuti zbog njezine visine. I ona je toga svjesna i ne voli izlaziti iz kuće. Ne jede puno i ne voli se igrati. Ima problema pri hodu i slaba je. No, mi nemamo novca odvesti je na liječenje", ispričao je Malatin otac.

Općina joj je dodijelila pomoć od 2000 rupija mjesečno, a Nobel Medical College u Biratnagaru će provesti jednogodišnje istraživanje kako bi doznali zašto je Malati prestala rasti. Također, jednom godišnje će i u budućnosti imati potpuno besplatan pregled.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene