Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otklanjanje nedostataka

Nema više 'Dobrodošli u RS': Uskoro na svim graničnim prijelazima u BiH obilježja te države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro će na svim graničnim prijelazima u BiH biti zastava i obilježja države BiH, što dosada nije bio slučaj.

U ožujku ove godine Vijeće ministara BiH zadužilo je sve bh. institucije da poduzmu mjere radi otklanjanja uočenih nedostataka ili nepravilnosti pri isticanju zastava BiH na institucijama, graničnim prijelazima i diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije" Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

Jer događa se, primjerice, kada iz Crne Gore preko graničnog prijelaza Sitnica kod Trebinja ulazite u BiH dočekuje vas velika tabla sa ćiriličnim natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku" i engleskim "Welcome to Republic of Srpska", a nigdje nema nikakvog obilježja za BiH. No, uskoro će i to biti promijenjeno, javlja Dnevni Avaz.

Kako je potvrdio načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu suradnju u UIOBiH Ratko Kovačević, kada je riječ o državnim obilježjima na graničnim prijelazima, na njima moraju stajati sva obilježja države BiH.

''Granična policija BiH zadužila je sve organizacione jedinice da uklone uočene nedostatke i zamijene zastave te su podijeljene 144 nove zastave za jarbole i 105 novih zastava za smještajne objekte organizacionih jedinica'', rekla je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković

Naglašava da na graničnom prijelazu ne može stajati samo tabla s nazivom nekog od bh. entiteta ili zastava entiteta, a da nisu postavljene tabla i zastava Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina ima 83 granična prijelaza od čega je 55 međunarodnih, a 28 za pogranični promet. U međunarodne granične prijelaze se ubrajaju i četiri međunarodna aerodroma u BiH - Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene