Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nema rezolucije o Kosovu bez pristanka Srbije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će podržati rezoluciju o Kosovu u Vijeću sigurnosti UN-a jedino ako ona zadovolji i Srbiju, izjavio je u ponedjeljak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji ipak nije eksplicitno kazao da će Rusija u UN-u iskoristiti pravo veta.

"Svaka odluka o Kosovu bit će moguća samo uz sporazum obiju strana. Drukčija odluka ne bi mogla proći u Vijeću sigurnosti", kazao je on u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana, po završetku sastanka šefova diplomacije zemalja članica Šangajske skupine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Pomoćnik američkog državnog tajnika za europske poslove Daniel Fried kazao je u nedjelju da Washington želi surađivati s Rusijom oko određivanja konačnog statusa Kosova unutar Vijeća sigurnosti, ali da bi "konačni rezultat" trebala biti nezavisnost pokrajine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene