Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bujice na ulicama

Apokaliptični prizori iz Njemačke: Jak vjetar i bujice nosili sve pred sobom, nekoliko ozlijeđenih...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko je nevrijeme u Njemačkoj. Od količine oborina stvaraju se bujice na ulicama. Nekoliko je osoba ozlijeđeno.

Područje njemačke pokrajine Rajna-Vestfalija pogođeno je snažnim nevremenom. Puše jak vjetar i nosi sve pred sobom. Oko 16 sati u utorak otpuhan je krov benzinske postaje, pri čemu je lakše ozlijeđena jedna osoba.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

 

Štete su zabilježene u gradovima Wuppertal i Aachen. U Wuppertalu se urušio krov zgrade, a više je objekata poplavljeno, uključujući i trgovački centar. Zbog nevremena ondje je prekinut i željeznički promet.

Glasnogovornik policije kazao je da je u rušenju krova benzinske postaje u središtu Wuppertala oštećeno 14 automobila koji su bili parkirani na tom mjestu.

Jedna je osoba uspjela izaći iz automobila prije nego što se krov srušio te je zadobila samo lakše ozljede.

Trgovački centar u gradu također je poplavljen.

Urušio se krov sveučilišta

Krov sveučilišta u Duesseldorfu srušio se zbog snažne oluje koja je pogodila zapadnu Njemačku, ali nitko nije ozlijeđen, objavilo je sveučilište na svojoj internetskoj stranici kasno u utorak, a štete je pretrpio i grad Wuppertal.

Oko 50 četvornih metara krova sveučilišta srušilo se zbog jakog vjetra i kiše. Čitav podrum i prizemlje su poplavljeni, kazalo je sveučilište.

Twitter je prepun fotografija građana koje svjedoče i razmjerima štete, javlja Bild.

Otkazani su pojedini letovi u Dusseldorfu, a dio Aachena je bez struje. Bild donosi i apokaliptične fotografije na kojima se vide prizori uništenih zgrada. Između ostalog, tu je i fotografija poplavljene škole kojom plutaju kante i dijelovi namještaja koje nosi bujica. (Hina/I.D.)


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene