Policija u Njemačkoj, ilustracija
Policija u Njemačkoj, ilustracija Foto: Afp

Nekoliko je ljudi ozlijeđeno u eksploziji plina u Memmingenu na jugu Njemačke, izvijestio je dnevnik Bild u petak pozivajući se na policiju. List piše da se ne može isključiti još jedna eksplozija.


Novine Augsburger Allgemeine objavile su da se eksplozija dogodila u u zgradi bavarskog Crvenog križa oko 6 sati te da je pet osoba ozlijeđeno, od kojih većina lakše.

Vezani članci Policija u Njemačkoj, ilustracija "Kočnica u slučaju nužde": Promjenom zakona uvode automatski policijski sat između 21 i 5 sati i lockdown ako brojke porastu Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje

Eksploziju je vjerojatno izazvao kvar plinovoda ispod ulice u kojoj se nalazi zgrada, navode novine.

Na terenu su vatrogasci, policija i druge hitne službe. Sve zgrade u krugu od 500 metara evakuirane su, uključujući uredništvo Memminger Zeitunga, izvijestio je list Allgäuer Zeitung. Taj list navodi da je jedna žena teško ozlijeđena i da je prebačena helikopterom u bolnicu u Murnauu.