Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Svi britanski vojnici efektivno su prizemljeni, nakon što je priopćeno da se pista u najvećoj britanskoj vojnoj bazi rastopila od vrućine.


Britansko kraljevsko zrakoplovstvo (RAF) moralo je zaustaviti sve letove i prizemljiti trupe zato što se pista u najvećoj britanskoj vojnoj bazi Brize Norton u Oxfordshireu rastopila od vrućine. Nezapamćene vrućine počele su uzrokovati i infrastrukturalna oštećenja.

To je najveća britanska baza, na koju se prijevozno zrakoplovstvo oslanja 365 dana u godini. Ovo je problem koji ne pogađa samo vojne baze, već je i civilna zračna luka u Lutonu morala biti zatvorena nakon što se pista rastopila, prenosi Metro.

Ilustracija požar Vrućine i dalje rastu: Europa izgara u požarima, zračni promet u kolapsu, masovne evakuacije

Ostaci teretnog zrakoplova Otkriveno što je točno iz Srbije prevozio zrakoplov koji se srušio u Grčkoj: ''Oružje je bilo namijenjeno obuci vojske krajnjeg kupca''

"Nakon zabilježenih vrućina u posljednjih nekoliko dana, primijetili smo površinsko oštećenje na jednoj pisti", rekli su iz zračne luke Luton.

Visoke su temperature osim povećanog broja smrtnih slučajeva i ozlijeda povezanih s izloženosti vrućinama, dovele do brojnih infrastrukturalnih oštećenja - koja su rezultirala otkazanim letovima i logističkim problemima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju