Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanska mornarica na kopno je dovezla 84-godišnjeg Amerikanca koji je po sedmi put sam pokušao oploviti oko vrha Južne Amerike.


Nakon što mu je oko 440 nautičkih milja od Uskršnjih otoka puknuo jarbol Thomas Louis Corogin je prošlog četvrtka upalio oznaku za opasnost. Spazio ga je zrakoplov čileanske mornarice a pokupio ga je japanski trgovački brod. Potom je premješten na fregatu čileanske mornarice Blanca Escalada koja ga je jučer dovezla na kopno u luku Valparaiso.

Vezani članci Pronađeni dijelovi nestalog aviona u Čileu Čileanske vlasti pronašle dijelove aviona, moguće da se radi o nestalom vojnom zrakoplovu Krađa (Foto: Screenshot/YouTube) Svirepi lopov ostao bez ukradenog televizora kad je sreo još lukavijeg kolegu

84-godišnjak je kazao kako je pokušao popraviti jarbol, no to mu nije uspjelo. 'Privremeno sam ga uspio učvrstiti s užetom, no to je trajalo kratko vrijeme i ponovno bi pao', kazao je Corogin. 'Aktivirao sam svijetleću bovu 2. siječnja i dva dana kasnije sam vidio njihov zrakoplov. Bilo je to olakšanje jer još od Ekvadora nisam vidio niti jedan jedini brod'.

Pomorca je pregledalo liječničko osoblje i utvrdilo kako je dobrog zdravlja.