Obavijesti Video Pretražite Navigacija
međuizbori

Mrtva trka u oba američka doma: Glasovi bi se mogli zbrajati danima

Amerika još zbraja glasove na međuizborima za Zastupnički dom i Senat. Kako pristižu rezultati, jasno je da se vodi tijesna bitka.

Dan nakon završetka međuizbora u SAD-u, kontrola nad američkim kongresom i dalje je neodređena.

Republikanci imaju 49 mjesta u Senatu, dok demokrati imaju 48. Dvije države još su neopredijeljene, a o mjestu u Senatu Georgije odlučit će drugi krug izbora u prosincu.

Pročitajte i ovo Joe Biden 80 godina Biden će se ponovno kandidirati za predsjednika: "Pripremamo kampanju za 2024."

U Zastupničkom domu mogli bi proći dani dok ne bude poznata potpuna slika, jer se glasovi još uvijek broje u državama poput Kalifornije, Oregona, Nevade i Arizone.

Što se tiče Senata, još je prerano govoriti o tome koja će stranka preuzeti kontrolu. Demokrati su jedini uspjeh do sada ostvarili s pobjedom Johna Fettermana u Pennsylvaniji, ali još uvijek moraju osvojiti još dva mjesta kako bi osigurali većinu.

Pročitajte i ovo John Fetterman - 1 PODRŽALA GA I OPRAH Tetovirani div u hudici: Tko je demokrat koji je porazio Trumpova ljubimca dr. Oza

U Nevadi republikanac Adam Laxalt trenutno vodi u prebrojavanju glasova protiv demokratske senatorice Catherine Cortez Masto. Iz obje države tek se očekuju rezultati glasovanja iz najvećih okruga.

U Zastupničkom domu neodlučenih je 35 utrka. Demokrati za sada vode u prebrojavanju glasova u njih 24, dok republikanci vode u 11. Republikanci trebaju osvojiti još 9 mjesta kako bi dosegli 218 potrebnih za kontrolu u Zastupničkom domu, demokrati trebaju osvojiti još 27 mjesta kako bi dosegli 218.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene