Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da u Argentini čovjek mora biti na velikom oprezu i usred dana, svjedoči i sljedeća snimka zabilježena prije tjedan dana u Buenos Airesu.


Neimenovanu su djevojku nešto prije 18 sati pokušala opljačkati dvojica takozvanih 'motochorrosa', no uspjela ih je ostaviti praznih ruku zahvaljujući snalažljivosti kakva se ne viđa svaki dan, pogotovo ne u takvim okolnostima.

Vezani članci Prosvjed u Buenos Airesu (Foto: AFP) - 3 Više od 20.000 policajaca spremno: Tisuće prosvjednika u Buenos Airesu protiv politika zemalja G20 Celeste Ayala (Foto: Facebook) Nagrada za junakinju: Policajka dobila promaknuće nakon što je podojila nezbrinuto dijete

Djevojka se spasila tako što je u posljednji trenutak uspjela preko ograde prebaciti jaknu i torbicu, a na što je razbojnik odlučio dati petama vjetra.

U Zagrebu spriječeno krvoproliće

Argentinski mediji su prenijeli da obitelj čija je snimka postala viralna pokušaj pljačke na kraju nije ni prijavila, a mnogi su u komentarima na YouTubeu istaknuli da je za takvu odluku trebalo i puno hrabrosti.

Nažalost, tamošnji se razbojnici ne libe zapucati u žrtvu, pa su tako mediji podsjetili na slučaj iz 2010. godine, kada su pljačkaši bešćutno ispalili metak u djevojku koja je bila u osmom mjesecu trudnoće i koja je potom u bolnici izgubila bebu.

Dubrovačka policija spriječila jednu od najvećih pljački u Hrvatskoj

Pojasnimo da riječ motochorros dolazi iz policijskog žargona, odnosno da označava kriminalce koji koriste motore kao prijevozno sredstvo pri izvođenju blitzkrieg razbojstava i da je riječ o izuzetno popularnom načinu odlaska u pljačke.

Tako službena statistika govori da je broj počinjenih zlodjela pomoću motora u Argentini između 2008. i 2009. godine porastao za čak 118% posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook