Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Salt Lake Cityja i šef policije obećali su bosanskim imigrantima da neće dopustiti nikakvo degradiranje i omalovažavanje njihove manjinske zajednice koje bi se moglo dogoditi kao posljedica zločina koje je počinio bosanski tinejdžer, Sulejman Talović, ubivši petero ljudi u trgovačkom centru.


Gradonačelnik Rocky Anderson osudio je kritike koje su 'udarile' po bosanskim imigrantima putem blogova, mailova i telefonskih poziva, nazvavši ih neopravdanim i pretjeranim zaključcima koji se ne bi smjeli izvoditi za čitavu zajednicu iz jednog usamljenog negativnog primjera. 

Vezani članci Američki sud, ilustracija Dugogodišnji cilj konzervativaca ostvaren: Američki Vrhovni sud će razmotriti pitanje pobačaja Ljepljiva traka (Foto: Screenshot/Facebook) Projektom nasmijale internet: Jesu li potrošile više alkohola ili selotejpa?

Skupina bosanskih Amerikanaca, okupljena u jednom bosanskom restoranu, izjavila je da nitko iz njihove zajednice nije bio do sada direktno ugrožen zbog divljanja tinejdžera koje se dogodilo u ponedjeljak. 

Šef policije, Chris Burbank, rekao je istražiteljima da još uvijek nije utvrđen motiv napada Sulejmana Talovića na ljude u trgovačkom centru. 

Bosanska ambasadorica u SAD-u, Biserka Turković, poručila je kako su državljani Bosne i Hercegovine šokirani ovim zločinom te da ne mogu vjerovati da je netko 'njihov' u stanju počiniti takav neljudski čin.