Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nećemo dopustiti degradiranje bosanske manjinske zajednice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Salt Lake Cityja i šef policije obećali su bosanskim imigrantima da neće dopustiti nikakvo degradiranje i omalovažavanje njihove manjinske zajednice koje bi se moglo dogoditi kao posljedica zločina koje je počinio bosanski tinejdžer, Sulejman Talović, ubivši petero ljudi u trgovačkom centru.

Gradonačelnik Rocky Anderson osudio je kritike koje su 'udarile' po bosanskim imigrantima putem blogova, mailova i telefonskih poziva, nazvavši ih neopravdanim i pretjeranim zaključcima koji se ne bi smjeli izvoditi za čitavu zajednicu iz jednog usamljenog negativnog primjera. 

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

Skupina bosanskih Amerikanaca, okupljena u jednom bosanskom restoranu, izjavila je da nitko iz njihove zajednice nije bio do sada direktno ugrožen zbog divljanja tinejdžera koje se dogodilo u ponedjeljak. 

Šef policije, Chris Burbank, rekao je istražiteljima da još uvijek nije utvrđen motiv napada Sulejmana Talovića na ljude u trgovačkom centru. 

Bosanska ambasadorica u SAD-u, Biserka Turković, poručila je kako su državljani Bosne i Hercegovine šokirani ovim zločinom te da ne mogu vjerovati da je netko 'njihov' u stanju počiniti takav neljudski čin. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene