Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako grčka vlada ne može prihvatiti činjenicu da nema jednostavnih rješenja i da se moraju donijeti teške odluke, onda je sama, rekao je Jeroen Dijsselbloem.


Grčka mora donijeti teške odluke koje od nje traže međunarodni vjerovnici jer nema drugih opcija ako želi osigurati zajmove i izbjeći bankrot, izjavio je čelnik Eurogrupe u intervjuu za finske novine.

Vezani članci Ilustracija (Foto: BULENT KILIC / AFP) Golema oluja pogodila Sredozemlje, u Grčkoj nestalo struje i zaustavljeni trajekti: "Ne izlazite iz kuća!" Grčki policajac baca suzavac (Foto: AFP) Grčka policija ispalila suzavac na prosvjednike koji su protiv dogovora između Atene i Skopja

"Ako grčka vlada ne može prihvatiti činjenicu da nema jednostavnih rješenja i da se moraju donijeti teške odluke, onda je sama. Ne možemo pomoći Grčkoj ako si Grčka ne želi sama pomoći", rekao je Jeroen Dijsselbloem za dnevnik Helsingin Sanomat.

MMF napustio pregovore s Grčkom

Kao čelnik Eurogrupe, Dijsselbloem predstavlja ministre financija zemalja koje koriste euro. On je također nizozemski ministra financija.

U intervjuu također je rekao da se dogovor može postići na vrijeme te da su grčki vjerovnici još uvijek otvoreni za pregovore ako prijedlozi Atene budu razumni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook