Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NATO traži Župljanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici snaga NATO u BiH rano jutros pretresli su u Sarajevu kuću Slobodana Župljanina rođaka haaškog optuženika Stojana Župljanina.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navodi se kako se vjeruje da je Slobodan Župljanin povezan s mrežom koja štiti njegova rođaka za kojim traga Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

'Ova operacija dio je pokušaja prikupljanja dodatnih informacija o mreži potpore koja pomaže Stojanu Župljaninu kao i napora da ga se pronađe', stoji u priopćenju.

Stojan Župljanin je tijekom rata u BiH bio zapovjednik policije na području Banje Luke. Haaški tribunal ga je optužio da je odgovoran za ratne zločine počinjene na širem području Banje Luke kao i za masovno protjerivanje Hrvata i Bošnjaka s tog područja.

Slobodan Župljanin čija je kuća pretresena, predsjednik je vanjsko-trgovinske komore u BiH, a živi u Banja Luci.

Pripadnici snaga NATO i policija Republike Srpske već su ranije pretresali njegovu kuću i poslovne prostore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene